Tipsen som ger lägre elpris

1) Spela ut elbolagen mot varandra. Det går att pruta på elpris precis som på priset på vilken annan vara som helst. Pruta på elpris, uppläggningsavgift, fasta priset och aviseringsavgiften.

2) Lär känna din försäljare på elbolaget, om det går. Men akta dig för att acceptera ett pris utan att jämföra med pris på ett annat bolag.

3) Var otrogen. Gå inte bara till ett elbolag som du haft i alla år.  Byt elbolag om du får bättre pris, eller hota ditt nuvarande elbolag med att byta.

4) Var trogen. Om du erbjuder dig att flytta alla dina elavtal till samma elbolag kan du få lägre elpris. Se efter om sommarstugan eller egna firmans elavtal kan tecknas vid ditt nya elbolag.

5) Var en bra granne. Erbjud försäljaren om att du kan tipsa dina grannar om bättre elpris.

6) Se över gamla elavtal. Är elpriset oskäligt hög, kräv att det sänks. Rörligt elpris ska följa marknadspriserna – något att tänka på tider när vi kommer i vintertider med högre elpris än vi har i dag. Men skynda dig inte till att binda elpriset för en längre period på en gång. Titta på elpriset över en längre period , ett rörligt elpris blir oftast billigare i längden.

7) Utnyttja medlemsrabatter. Stora företag, fackliga organisationer, intresseföreningar och andra organisationer du är medlem i som villa- eller bostadsrättsägare eller hyresgäst kan ha förmåner hos vissa elbolag. Detsamma gäller om du har ett visst försäkringsbolag som har samarbete med ett elbolag.

8) Byt elbolag. Det kan vara läge för dig som oroar dig för stigande elpriser.

Trackback URI | Comments RSS

Leave a Reply