EL.nu är nu återigen tillbaka med nyheter och notiser om elmarknaden.

I ett debatt inlägg på SVD, Brännpunkt skriver t.ex. Carl Nettelblad från miljöpartiet att han anser att staten bör sälja ut de svenska kärnkraftverken och Vattenfall.

Tanken med energiöverenskommelsen var också att låta marknaden finna villkoren. Det är omöjligt när hårda konkurrenter tillsammans bildar monopol för just detta kraftslag. Det är också omöjligt eftersom Vattenfall som statligt bolag delvis är bakbundet, när signalerna om att staten inte ska driva kärnkraft har varit tydliga. Det är givetvis ett problem att svenska folket tillsammans äger kärnkraft och kolkraft i andra länder, men problemet blir än större när man är en dominerande aktör på samma marknad som ägaren bestämmer villkoren för.

Läs hela debatt artikeln här.

Som statistiken visar lär även denna vinter vara kall.
Passa på att hitta nya elavtal och eventuellt binda dom till lägre kostnad innan priserna skjuter i höjden.
Trackback URI | Comments RSS

Leave a Reply